Produse agro-alimentare


Analize Organoleptice  si fizico chimice

  • Examen organoleptic
  • Determinarea umiditatii
  • Determinarea substantei uscate solubile
  • Determinarea cenusii totale
  • Determinarea cenusii insolubile in HCl
  • Determinarea cantitatii de cafeina
  • Determinarea substantelor proteice
  • Determinarea continutului de gluten umed, indice de deformare si calculul indicelui glutenic la grau si faina
  • Determinarea indicelui de cadere la grau si faina
  • Determinarea greutatii hectolitrice la cereale si seminte agricole
  • Determinarea impuritatilor, corpurilor straine si a semintelor cu defecte
  • Determinarea infectarii semintelor
  • Determinarea masei a 1000 de seminte
  • Determinarea celulozei la sroturi si nutreturi
  • Determinarea aciditatii
  • Determinarea aciditatii volatile
  • Determinarea aciditatii libere (FFA)
  • Determinarea impuritatilor metalice
  • Determinarea grasimi
  • Determinarea activitatii ureazice
  • Identificarea amidonului
  • Determinarea amidonului
  • Determinarea lactozei
  • Determinarea densitatii si densitatii relative
  • Determinarea indicelui de refractie
  • Determinarea indicelui de peroxid
  • Determinarea indicelui de iod
  • Reactia Kreis
  • Determinare iodat de potasiu
  • Determinarea indicelui de saponificare
  • Determinarea substantelor organice nesaponificabile
  • Determinare NaCl
  • Determinarea pH
  • Determinarea bioxidului de sulf
  • Determinarea CO2 la bauturi racoritoare
  • Determinarea benzoatului de sodiu
  • Determinare zaharuri (total sau direct reducator)
  • Determinarea culorii ICUMSA la zahar
  • Determinarea calibrului la masline de masa
  • Determinare nitriti
  • Determinare nitrati
  • Determinare concentratie alcoolica
  • Determinare aldehide
  • Determinare alcooli superiori
  • Determinare esteri
  • Determinare alcool metilic
  • Determinare furfural
  • Determinari fizico-chimice la hrana pentru animale
  • Determinarea activitatii ureazice la sroturi

Analize microbiologice

  • Determinare NTG
  • Determinare Bacterii coliforme
  • Determinare Escherichia coli
  • Identificare prezenta Salmonella
  • Confirmare Salmonella
  • Identificare prezenta Stafilococ coagulazo-pozitiv
  • Confirmare Stafilococ coagulazo-pozitiv
  • Identificare prezenta Bacillus cereus
  • Confirmare Bacillus cereus
  • Determinare Drojdii si Mucegaiuri
  • Determinare Bacterii sulfitoreducatoare
  • Aspect dupa termostatare la conserve
  • Determinare bacterii termofile de acrire fara bombaj
  • Determinare bacterii aerobe mezofile
  • Determinare bacterii anaerobe mezofile

Analize contaminanti in produse alimentare

  • Determinare metale grele (Cu, Pb, Zn, Cd, Fe etc.), prin AAS cu cuptor de grafit
  • Determinare metale grele (Cu, Pb, Zn, Cd, Fe etc.), prin AAS cu flacara
  • Determinare Hg si As prin AAS cu generator de hidruri